Less is more.

 

Ja sitten taas uuden tekstin pariin. Täytyisi tässä varmaan sitten antaa jonkinlaista palautetta, kun kerrankin on tullut  niin monta kommenttia siihen kirjajuttuun. Kirjasta on tullut varsin positiivista palautetta, mutta sitä sais kyllä antaa lisää. En nyt muista kuinka moni sen on jo lukenut, mutta eipä niitä niin hirveän montaa lukijaa vielä ole, kun en juurikaan ole sitä jaksanut mainostaa. Ja sitten vielä palautetta uuden vuoden lupauksien tekemisestä. Rekkamies ei oikeastaan usko niiden tekemiseen, sillä lupaukset on pakko pitää eikä sellaisia viitsi luvata joita ei kuitenkaan toteuta. Mutta koska on olemassa myös sellaisia lupauksia, jotka voi pitää niin luvataanpa tässä nyt sitten sen verran, että lupaan antaa jos joku nainen pyytää. Tämä siis tarkoittaa niitä toisen sukupuolen edustajia, jotka pystyy tunnistamaan naisiksi ilman sitä, että vedetään niin sanotusti munat pöydälle. Muut saavat kyllä luvata ihan mitä tahansa,  mutta mä en sille tielle ryhdy. Tipatonta tammikuutakin pitää ainoastaan alkoholistit. Ton yhden lupauksen lisäksi lupaan vetää kännit silloin, kun on sellanen fiilis ja lupaan etten aloita minkäänlaista dieettiä lukuunottamatta juhannuksen kalja/makkara-kuuria.

 

Ja sitten itse otsikkoon. Suurimmalla osalla ihmisistä löytyy aina sellasia kavereita, jotka hoitavat tietyt asiansa ihan helvetin hyvin. Koska otsikko on tällä kertaa tälläinen niin tämä kaveri, jolta jokainen voisi oppia jotain on ”Kype” tämä sankari, jonka omaisuus mahtuu huhujen mukaan yhteen selkäreppuun J Tämä ei tietystikään pidä paikkaansa, vaikka siitä saakin aika hyvin kuvan minkälaisesta kaverista on kyse ja mitä häneltä voimme oppia. Hyrkäs on mm. saanut pari kyläilevää tyttöä itkemään askeettisen sisustuksensa takia. Hyrkkäällä on omien sanojensa mukaan sisustuksena ainoastaan vuodesohva ja lamppu ja kyse on sentää miehestä, jonka tulot ovat suuremmat kuin 90:llä prosentilla samanikäisistä. Jotta ei nyt kuitenkaan ihan liikaa liioiteltaisi niin on syytä muistaa Kypen asuvan suuren osan ajastaan ulkomailla töiden vuoksi.

 

Ja jos nyt sitten aloitetaan perusasioista niin en ole puunhalaaja, en sosialismin kannattaja, enkä minkäänlainen muunkaan ideologian varsinainen kannattaja, sillä ideologioiden noudattaminen saa yleensä pistämään pään perseeseen niin ettei näe tosiasioita. Tämä vähemmän on enemmän ideologia vaan tarkoittaa kohdallani sitä, että tällä hetkellä on taas tiettyjen syiden vuoksi joutunut ruveta miettimään elämän perusasioita. Ja näistä tärkein on se, että ihminen on TERVE. Niin henkisesti kuin fyysisestikin. Tämän jälkeen melkein kaikki onkin sitten vain turhaa. Tätä tosiseikkaa ei ole kyllä kovin helppo oikeasti sisäistää tässä järjettömässä nykymaailmassa.

Vaikka monet tunnistavat mut myös eräistä kuolemattomista mietelauseista niin tällä kertaa tätä tarinaa tukee hyvin seuraava elokuva Fight Clubista lainattu Tyler Durdenin (Brad Pitt) "We spend our lives working jobs we hate so we can buy shit we don't need..." Eli ihmiset toisin sanoen ostavat hirveän määrän kaikkea ”paskaa” jota käytetään mahdollisesti viikko ja jätetään sitten johonkin nurkkaan pölyyntymään ja lastenlasten poisheitettäväksi joidenkin vuosikymmenien päästä. Itse olen yhden tälläisen suururakan jo tehnyt enkä sellaista halua enää jälkipolville jättää. Tälläisten ”paskakasojen” keräämisen välttämistä suosittelen teille kaikille. Ihminen, kun ei tartte terveytensä lisäksi oikeastaan juurikaan muuta kuin katon päänsä päälle, ruokaa, juomaa ja vaatteet päällensä. Kaikki muu onkin sitten käytännössä pelkästään turhaa.

Palataan nyt sitten vielä jouluun sen verran, että sitä varten ihmiset noin keskimääräisesti ostavat aivan liian paljon kaikkea turhaa jota ei sitten enää uudenvuoden jälkeen kukaan muista käyttää. Ja näitä paskavuoria kasvatellaan ihan muinakin vuodenaikoina. Sen sijaan, että otetaan pennut mukaan johonkin vitun ostoskeskukseen suosittelisin laatuajan viettämistä, vaikka ihan kotioloissa perheen kanssa. Näin omasta näkökulmastani se on suositeltavaa varsinkin, kun nykypäivänä sellaset hetket alkavat olla kortilla tai mahdollisesti jopa loppuneet, mutta se onkin sitten ihan eri tarina. Olen miettinyt tätä asiaa sillä tavalla, että olen alkanut tietoisesti heittämään kaikkea turhaa kamaa roskiin, sillä sitä on yllättävän paljon kuitenkin kerääntynyt parina viime vuosikymmenenä. Se mitä mä oikeastaan haluisin sanoa teille on se ettei kannata omasta elämästään tuhlata aikaa turhien asioiden ostamiseen vaan keskittyä kohtuuteen. Ei niitä paitoja tartte olla kahtakymmentä tai kenkiä helvetin monia pareja vaan vähempikin riittää, sillä kun tulee vanhaksi niin ei sellasille asioille anna minkäänlaista arvoa. Suosittelisin pikemminkin laatuajan viettämistä läheisten ihmisten kanssa ostoksille menemisen sijaan, sillä loppujen lopuksi se on kuitenkin korvaamatonta.

 

Eipä mulla muuta tällä kertaa. Uusia avautumisen aiheita saa aina ehdottaa. Se on sitten eri asia tuleeko niistä juttuja riittävästi mieleen.

 

- Rekkamies