Heipparallaa.

 

Taas on avautumisen aika. Koska immeiset ilmeisesti sattuvat lukemaan tätä settiä niin en pahoittaisi mieltäni, vaikka olis vähän lisää kommenttia luettavissa. Viime kerran jälkeen olen tainnut ehtiä taas tehdä vähän kaikkea joka lähinnä tarkoittaa siis bileiden pitämistä jonkin tekosyyn varjolla. Joka ilta riittää jotain tekemistä ja aina melkein isolla possella. Pikkuhiljaa alkaa olla tää IAESTE porukka koossa, joten on ehkä aika pistää myös ryhmäkuva näkyville. Valitettavasti aina joku on poissa, joten kaikkia on vaikea saada kameraan.


1720134.jpg

Meidän posse, our family in Krakow and some visitors

Tätä meininkiä kuvaillaan suunnilleen seuraavalla tavalla. IAESTE. More than just an international drinking club, but not so much more. Käytännössä täällä on joka ilta jokin tekosyy dokata mikäli niin haluaa. Mulla on kuitenkin sen verran töitä etten ole päässyt oikeastaan dokaamisen makuun ihan niin paljoa kuin ehkä jotkut muut. Kyllä sitä yleensä tulee silti otettua joko muutama shotti vodkaa jota on aina tarjolla tai sitten pari bissee.

 

Töihin heräilen yleensä vähän ennen seiskaa, jotta pääsisin sieltä riittävän aikasin pois. Nyt kun on alkanut osaamaan hommia niin päivätkin kuluu ihan helvetin paljon nopeammin. Ekalla viikolla alko työt välillä hieman kyrsimään, kun ei oikein tajunnut hommiaan. Duunista sen verran, että skodailen piirilevykytkentöjä työkseni. Duunikaverit on ihan mukavia, mutta niiden keski-ikä on varmaan 45 vuotta meitsin huoneessa. Duunin pirkoista sen verran, että ei sieltä oikein löydy muuta kuin yks Milffi, joka on sihteeri.

 

Se niistä tylsistä asioista ja sitten siihen mitä täällä yleensä harrastetaan eli juomiseen. Itse en oikeastaan ole ollut kuin kerran enemmän humalassa ja se tapahtui Gliwicessa joka on jonkin verran Krakovasta länteen. Tarkkaa välimatkaa en tiedä, mutta parin tunnin junamatkan päässä se on kuitenkin. Sinne lähdettiin viime perjantaina töiden jälkeen ihmettelemään paikallista menoa ja ihmisiä. Meidät otti vastaan paikallinen poppoo. Siellä käytiin vaan nopiasti viemässä tavarat huoneisiin ja raahauduttiin paikalliseen yökerhoon, jossa saatiinkin sitten nauttia halvasta oluesta, joka oli muuten selvästi halvempaa kuin Krakovan baareissa.  Eli alle kahdella Eurolla selvisi tuopin ostamisesta. Tuli juotua sitten sen verran, että seuraavana päivänä oli darra sekä pilkki päällä. Käytiin sitten tutkailemassa paikallista hopeakaivosta, jossa joutui olemaan hieman huonossa hapessa, kun mentiin siellä 6 feettinä ympäri kaivoskuiluja. Tämän lisäksi käytiin sitten vielä jossain vitun kirkon tornissa kyyläämässä maisemia. Täytyy vaan taas ihmetellä mikä saa miehen kiipeämään darrassa portaita pitkin yli 50 metriä ylöspäin? No kyllähän te miehet tiedätte vastauksen... Tämän lisäksi käytiin vielä lauantainakin baarissa ihmettelemässä menoa, vaikka olinkin aika helvetin huonossa hapessa. Sillon ei oikeastaan jaksanutkaan juoda enää mitään, josta seurasikin sitten meitsille vittuilua viime illan ränneistä. No jos ihan rehellisiä ollaan niin täytyihän se vähän muille näyttää miten suomipoika ottaa vähän viunaa, joten sitä saa mitä tilaa.

1720139.jpg

 Puolalaistyttöjä pojille, some Polish girls for the boys

Tällä viikolla olikin sitten erään jampan synttärit ja Polish night, jossa saatiin eilen nauttia puolalaisista ruoista ja tietenkin vodkasta. Tämän lisäksi saatiin kuunnella pala tarinointia puolasta ja nopea puolan kielen kurssi, josta ei juurikaan mitään oppinut. Tänä viikonloppuna mennään pelaamaan paintballia ja vietetään meksikolaisten läksiäisiä. Että tällästä tällä kertaa. Hasta la pasta cabrones!!

 

Ai niin joo, viel yks juttu meinas unohtua kokonaan. Elikkäs kun olin viikonlopun reissussa niin kotiin palatessani näin paljonkin tavaroita jotka eivät kuuluneet allekirjoittaneelle ollenkaan. Joten ajattelin, että katos perkele olen saanut näköjään kämppiksen. Vähän kauemmin tavaroita katsoessani huomasin, että onpas paljon kaikkea ämmien kamaa, joten ajattelin saaneeni jonkun vähintään metroseksuaalin yläsänkyyni. Mutta kappas vaan ne olikin yhden itävaltalaispirjon tavarat. No enpä ruvennut hirveästi valittamaan... Ja sitten teille tiedoksi, ei ei se ollut...

 

Lets see, It is time to write another story once again. Sometimes it is easy and sometimes really hard. This time it is somewhere in between. Tomorrow I have had the pleasure to spend two weeks in Krakow with so many wonderful people. I have noticed in that two weeks that slogan IAESTE, more than an international drinking club, but not so much more actually means what it says. We have had two birthday parties, one Polish night, trip to gliwice to drink some more and getting to know the other IAESTE trainees in Poland. I really liked the people in Gliwice, but the city was nothing special. I like Krakow more, but maybe I did not actually have enough time to enjoy the city so much. We visited the silver mine nearby which was interesting. We also saw a church which was the oldest one in the city. We were also climbing the stairs to the tower of the building. And sometimes I need to ask myself what makes a man climb over 50 meters up into the tower while MR.hangover is visiting? And I only hear in my ears that “stupidity makes the whole body suffer!!”

1720142.jpg

Some nice people from IAESTE Gliwice with me.

 

I hope that in the next weekend I can sleep the hours I have missed in these two weeks.  That is all for this time. If anyone reads this in English and wants to read longer stories also in that language, please let me know about that.