Nyt on siis taas kiirein pikkujouluaika menossa ja ”Rekkamiehen” on aika kantaa kortensa kekoon ja ilmaista mielipiteensä koko touhusta ja vähän muustakin kyseiseen vuoden aikaan liittyvästä puuhailusta. Jotta päästäisiiin pikkujouluihin niin on aika aloittaa kertomalla henkilökohtainen mielipiteeni joulusta. Tälläiselle tervehenkiselle sinkkumiehelle joulu on ihan syvältä sieltä. Eniten vituttaa jatkuva ihmisten stressaaminen parin päivän takia. Ja tää perkeleen stressaaminen alkaa jo hyvän aikaa ennen joulukuun alkua. Ja tämä kaikki stressaaminen ja vittuuntuminen parin tylsän päivän takia. Mulla ei esimerkiksi oo jouluna muuta tekemistä kuin syödä se pari päivää. On se tietysti ihan hyvä olla välillä tekemättä yhtään mitään, mutta mä kyllä pystyn siihen muulloinkin. Mulla ei oo mitään sitä vastaan, että joku oikeasti rakastaa joulua vaan mä vihaan sitä paskaa miksi joulu on viimeisten vuosikymmenien aikana muuttunut. Kaikkialla yritetään tyrkyttää ostettavaksi kaikkea roskaa jota kukaan ei jaksa käyttää ja jonka ihmiset unohtavat viimeistään uuteen vuoteen mennessä.

 

Ja sitten itse pikkujouluihin. Nythän on tunnetusti se aika vuodesta kun voi vetää perskännit ”hyvään” tekosyyhyn vedoten. Turha sitä on ruveta sen enempää selittelemään ja hienostelemaan. Siitähän pikkujouluissa on pohjimmiltaan kyse. Kännissä on kivaa ja perskännissä vielä kivempaa!! Varsinkin se ensipurasu on niin harvinaisen maukas. Se maistuu ihan linnunmaidolta. Itse tykkään alottaa yleensä Suomessa ollessani kylmällä oluella. Espanjassa ollessani maistelen ihan mielelläni Sangriaa. Varsinkin Don Simon saa makuhermoni lepäämään. Muissa maissa mennään maiden tapojen mukaan ja otetaan sitä mitä tarjotaan, mutta keskitytääs taas pikkujouluihin. Pikkujouluissahan tunnetusti häslätään ja kikkaillaan ihan koko vuoden tarpeiksi. Jos sitten ihminen häpäisee itsensä pikkujouluissa niin siitähän tunnetusti syytetään sitten viinaa. Oma henkilökohtainen mielipide on, että jos ihminen käyttäytyy kuin idiootti pikkujouluissa kunnon maistissa niin ei se johdu viinasta vaan, että kyseinen kaveri on todellakin idiootti. Jos menet avautumaan pomolles millanen kuspää se on niin ei se johdu viinasta vaan siitä, että se on sun mielestäs ihan oikeastikin kuspää. Mitä sitten tulee siihen kännäämiseen niin toivoisin kaikkien ymmärtävän ettei se oo kenenkään muun vika kuin tämän ääliön. Olis tietysti aika turhaa väittää etten itse olis ikinä vetänyt övereitä eikä itse olis ikinä tullut oltua ääliö, mutta yleensä olen kuitenkin tiedostanut jälkeenpäin, että se on ollu mun oma mokani. Kyllä mun on pakko tunnustaa tykkääväni välillä vetää perskännit, sillä sillon sitä saa olla taas hetken kuningas vaikkakin ainoastaan omasta mielestä. Pikkujoulut ovat olleet yleensä hyvä paikka siihen. Mun onneksi kärsin niin hirveistä kankkusista ettei kovin usein tee mieli ees vetää perskännejä. Mitä nyt muutaman kerran vuodessa. Ensin pelkää darrassa, että kuolee ja sitten pelkää ettei kuolekaan.

 

Lappeen Rannan pikkujoulut ovat kyllä yleensä olleet varsinkin kännien puolesta aika helvetin rankkoja. Varsinkin meidän killan pikkujoulut joissa keskitytään lähinnä siihen pääteemaan eli siman juomiseen. Tämä myös johtuu osittain siitä ettei juurikaan ole mahdollista edes vongata vastakkaista sukupuolta. Meillähän on ollut aina tapana suorittaa pukin saapuminen juhliin ja sen seurauksena ollaan sitten yleensä jaettu lahjat. Tähän rituaaliin on sitten yleensä kuulunut yleensä pikkutontun istuminen pukin polvelle ja tähän hommaan onkin sitten yleensä varattu joku killan naispuolisista jäsenistä. Poikkeuksiakin ollaan tähän rituaaliin nähty, sillä ainakin yhden kerran tonttumuori olikin setä. Pakko kai se nyt on sitten tunnustaa, että se setä olin minä eräänä vuonna, kun ihan vittuillessani menin siihen pukin polvelle istumaan vapaaehtoisena. Toinen perinne on ollut joulupuuron syönti ja tähän on yleensä kuulunut osana erikoinen jouluruoka jota ollaan monesti kutsuttu joulusopaksi. Tähän on yleensä sisältynyt muovilautasellinen viinaa höystettynä muutamalla mantelilla ja mahdollisesti myös rusinalla. Tätä ollaan sitten porukassa maisteltu tietysti lusikalla vuorotellen. Yleensä tästä kaikesta onkin sitten ollut seurauksena aivan helvetinmoinen krapula. Tämä ei ole myöskään ollut mitenkään riippuvainen viikonpäivästä vaan pikkujoulujamme on myös vietetty maanantaina. Näitä pikkujoulurituaaleja olen itse oppinut jopa vähän kaipaamaan muutettuani pois länsi-siperiasta. Those were the days!! Mainitaan muuten vielä sen verran, että setämiesklubi järjestää pikkujoulunsa Lappeen Rannassa 12.12. Sinne saapuu myös Rekkis ottamaan kaupungin haltuunsa halusi Lappeen Ranta sitä tai ei. Kaikki sinkkutytöt voivat kysellä asiasta lisää allekirjoittaneelta.

 

Ja sitten vielä vähän omakohtaista asiaa. Eli tuli tossa aikasemmin haukuttua naisten nettiprofiileja. Ja on sen verran todettava vielä, että ystävämme Tiina-Annelia auttaessamme setämiesten voimin tuli huomattua kuinka urpoja monet profiileihin vastaavat miehet ovat, joten herätkää pojat, jos erehdytte tätä lukemaan. Ja sitten vielä sen verran infoa, että ”Rekkis” varas matkan maaliskuun loppuun balkanille. Sinne ehtii vielä mukaan, jos jotain kiinnostaa. Ja nyt siirryn sitten joululomalle blogikirjoittelusta eli vuoden alussa tulee sitten seuraava teksti ja aiheena vuoden parhaat.

 

- Rekkamies